top of page
SANNE TERWEIJ_edited.jpg
Gradient

Creative Chemistry

 

Levendig groen, diep paars, oranje en teal; de kleuren springen eruit in levendig geoxideerde texturen op de met de hand geknipte stukjes koper en messing die in verschillende stadia van transformatie op grote bladen liggen.

Dit zien we als we het atelier van Sanne Terweij binnenlopen.

Met haar roots in creatief ondernemerschap als decorateur/kunstenaar voor horeca en filmindustrie, heeft ze zich jarenlang gespecialiseerd in verouderings- en patinatechnieken.

Momenteel richt ze zich op het gebruik van ( vaak hergebruikte ) metalen zoals messing en koper, waarvan de reflecterende oppervlakken glinsteren en constant veranderen met het bewegen van het (dag) licht en de positie van de kijker.

In het onderzoeken van de oxidatieve eigenschappen van haar materialen gaat ze aan de slag met verschillende chemische processen en interventies om haar wandsculpturen in betoverende kleurenschema's te creëren. Puur en ongepolijst vormen de geoxideerde vormen een contrast met hun glanzende en geborstelde tegenhangers. Ze worden vervolgens samengevoegd tot tijdloze werken die haar perceptie van de wereld om ons heen laten zien.

 

In haar huidige oeuvre experimenteert ze met verschillende tinten en kleurovergangen om vluchtige momenten vast te leggen en om te onderzoeken welk effect een kleur op de psyche kan hebben.

Het zijn de schatten van het materiaal, zowel in kleur als in textuur en reflectie, waar Terweij (Amsterdam, 1984) naar op zoek is.

Transitie is een rode draad en uit haar proces blijkt haar diepgewortelde liefde voor 'ouderwets' vakmanschap.

“Ik heb het gevoel dat de kleine imperfecties die je ziet als iets handgemaakt is, elk stuk echt zijn eigen karakter geven”

 

Het steeds veranderende proces van oxidatie, in combinatie met de honderden handgesneden vormen waaruit haar werken bestaan, zorgen ervoor dat geen twee werken ooit hetzelfde zijn.

Haar (op maat gemaakte) wandobjecten hebben hun weg al gevonden naar verzamelaars, ontwerpers en galerieën over de hele wereld, en ze heeft onlangs de Rising Talent Award van Maison&Objet ( sept. 2022 ) ontvangen. ​

 

Haar voorkeur voor onconventionele materialen en haar vaak gedurfde kleurgebruik zorgen voor unieke en herkenbare statement pieces.

Voor een uitgebreidere beschrijving van de werken die momenteel te zien zijn in de stijlkamers van Luxury By Nature, klikt u hier

 Exhibitions 2022 

March 23 - 27 , Affordable Art Fair, Brussels

April 1 - June 27, Art'otel Gallery, Amsterdam

June 11 -July 9 , Gallerie Helder, Den Haag

June , Rolling Art Show, Amsterdam

August 25 -28, NockNock Art Fair, Amsterdam

September 8-12, Maison&Objet , Paris

September 8-12, Royal Dutch Embassy, Paris Design Week

September 29- Oktober 23, Kervyn Gallery , Gent

Oktober 27 - 30 , Affordable Art Fair, Amsterdam

 

bottom of page